دستورالعمل حمل و نگهداری ورق های ایرانیت

دستورالعمل حمل و نگهداری ورق های ایرانیت
الف-حمل و نقل
جابجایی دسته ورق های ایرانیت با … یا جرثقیل می باشد. در موقع … با جرثقیل حتی الامکان طناب یا سیم (… کابل فولادی) بکار رود.
جلوگیری از برخورد سیم یا طناب با ورق ها پخش کننده بار و رابط هایی با عرض ورق … شود،گوشه های ورق آسیب پذیر… باید در جابجایی و موقع عبور از معابر … دروازه ها دقت شود.
… را نباید روی هم کشید یا لغزاند، برای … ورق ها از روی دسته ورق مطابق شکل … کرد. در موقع نصب هم نباید ورق ها را … یا روی ورق های دیگر بکشید.
… آنچه در محل مورد نظر هیچ وسیله .. در دسترس نیست هریک از ورق ها با … ملاحظه موارد فوق توسط 2 نفرکه دو … ورق را گرفته اند حمل گردد. در صورت … جریان باد شدید لازم است به هنگام حمل … دقت خاص مبذول گردد.
… ستون ورق ها در وسایل حمل و نقل .. 100 ورق نباشد، در صورت ضرورت حمل … 100 ورق لازم است که پالت های چوبی … حمل و نگهداری ورق ها استفاده ….
ب-انبار و نگهداری
ورق ها و متعلقات(انواع تیزه ها) را باید تا مرحله نصب در داخل ساختمان نگهداری کرد. جریان هوا برای دسته ورق ها مضر استو باعث ترک عرضی در ورق ها می شود. در مورد ورق های رنگی علاوه بر جریان هوا باید ورق ها را از بارندگی نیز دور نگه داشت.
چنانچه امکان نگهداری ورق ها در داخل ساختمان وجود ندارد بایستی مکان مناسبی برای نگهداری آنها در نظر گرفت، زمین مورد نظر باید صاف و محکم باشد و تا حد امکان به محل مصرف نزدیک باشد. ورق ها بایستی برروی تخته صاف چیده شود و در مسیر باد به سمت دسته ورق ها مانعی ایجاد شود تا وزش باد به مقاطع ورق ها برخورد مستقیم نداشته باشد.
هرگز روی ورق ها راه نروید، خواه زمانی که روی زمین هستند یا هنگامی که روی دسته ورق ها و یا نصب شده روی بام می باشند.
تعداد ورق در دسته ورق هایی که در انبارهای مصرف روی هم قرار می گیرد حداکثر 100 ورق می باشد که باید روی الوارهایی به فاصله یک متر از همدیگر چیده شود. اگر ورق ها با طول های مختلف با هم چیده می شود، ورق های کوتاه در بالای ستون دسته ورق قرار می گیرد.
در صورت لزوم چیدن بیش از 100 ورق، حتما از پالت مخصوص ورق موجدار ایرانیت استفاده شود و با بکارگیری این پالت ها تا ارتفاعی که امکان جابجایی ورق با دست وجود دارد، می توان ورق چید.
ب:پوشش عرضی
مقدار پوشش عرضی تابع منطقه از نظر عوامل جوی و شیب سقف می باشد و معمولا 20 سانتیمتر است. در مناطقی که میزان بارندگی به ویژه برف زیاد است و یا شیب کمتر از 30 درصد تعیین شده پوشش عرضی تا 25 سانتی متر در نظر گرفته می شود. پوشش عرضی بیش از 25 سانتی متر ضمن مصرف اضافی ورق به هیچ وجه نفوذ ناپذیری را افزایش نمی دهد و باعث ایجاد بارهای نا متعادل در سقف و ترک برداشتن و شکستن ورق ها خواهد شد. نکته مهم در پوشش عرضی محل سوراخ گیره ها در ورق زیری است که مطابق شکل(4) باید در 5 سانتیمتری لبه ورق باشد اگر از این مقدار بیشتر باشد ورق زیری تحت بار خمشی قرار گرفته و به تدریج در آن ترک ایجاد شده و خواهد شکست. در صورتی که کمتر از 5 سانتیمتر باشد از نظر آب بندی مطمئن نخواهد بود.
2-برش گوشه ها
ورق های موجدار ایرانیت منحصرا به طریق برش گوشه ها نصب می کنند.در این روش در فصل مشترک 4 ورق گوشه 2 ورق وسط در یک سطح قرار گرفته و از به وجود آمدن 4لایه ورق جلوگیری می شود(شکل6).نحوه برش گوشه ها در شکل(5) نشان داده شده است.R مقدار پوشش عرضی می باشد.
جهت نصب ورق:
جهت نصب ورق در خلاف جهت وزش باد می باشد. برای نصب ورق ها بهتر است کلیه عملیات آماده کردن ورق در سطح زمین انجام گیرد و ورق آماده شده برای نصب به روی سقف حمل شود.
عمل نصب به شرح زیر انجام گردد.
الف:ورق شماره 1 را در نقطه شروع نصب با تیر افقی گونیا می کنند.
ب:ورق شماره 2 و 3 را به کمک ریسمان به دنبال ورق شماره 1 چیده و می بندند.
ج:ورق شماره 4 را در ردیف مجاور به کمک شابلون مخصوص نصب نیم موج قرار داده به همین ترتیب ورق ها و ردیف های دیگر را نصب می کنند.
مهم
سوراخ گیره ها با مته و با قطر 2 میلیمتر بیشتر از قطر گیره در راس موج های 2 و 5 تعبیه می شوند.
برای بستن ورق ها از گیره مخصوص تیرچه ها با مهره 6 گوش و یک عدد واشر فلزی با انحنای مطابق راس موج ورق و یک عدد واشر قیری یا مشابه استفاده می شود. مهره در حدی سفت می شود که انحنای واشر فلزی تغییر نکند.(شکل7)
قابل توجه مصرف کنندگان محترم
برای سوراخ کردن ورق ها فقط از مته استفاده شود و اکیدا از بکار بردن سمبه و چکش که باعث صدمه دیدن ورق ها می شود خودداری نمایید. در غیر این صورت شرکت ایرانیت هیچ گونه مسئولیتی نخواهد داشت.